• Oznam

          • Vážení rodičia a milí žiaci!

            V budúcom školskom roku 2024/2025 otvárame 1 triedu pre žiakov  deviateho ročníka ZŠ.

            Študijný odbor:   7902J  gymnázium

            Termín podania prihlášky: 20.3.2024

            Termín konania prijímacích skúšok: 2. a 6.5.2024

            ...nech sme pri vašom rozhodovaní prioritou...

             

             

          • Oznam

          • Dňa 20.2.2024 sa o 16:00 uskutoční

            zasadnutie Rady školy pri Spojenej škole bl. biskupa Gojdiča

            (miestnosť č. 302).

          • Prosíme o darovanie 2%

          • Vážení rodičia a priatelia školy, prosíme o podporu našej školy darovaním 2% z daní. Tieto finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a vybavenia školy. Vopred srdečne ďakujeme.

            Rodičovské spoločenstvo pri Gymnáziu bl. Pavla Petra Gojdiča.

            INFO - TLAČIVO (pdf)

          • Keď láska k divadlu študentov do Zvolena prenáša...alebo až do Elsinoru (a ešte aj do múzea)

          • Viete, kedy si uvedomíte, že máte niečo/niekoho naozaj radi? Keď si nastavíte 13.2. budík na 3:20 (a potom vyzeráte trochu ako duch Hamletovho otca na hradbách), skontrolujete v kabelke informované súhlasy štvrtákov a tretiakov a ostatných nadšencov, prežijete celý deň na káve a minerálke, keď padáte do postele ako Ofélia do vody a napriek vyčerpanosti si uvedomíte, že tento deň bol plný rozhovorov, stretnutí, úsmevov a zážitkov. A nič z toho sa nestratí, lebo všetci máme niečo spoločné (vrátane fotky s naším bývalým žiakom Marekom Rozkošom, tohto času herca DJGT a seriálu Dunaj) – prekvapenie, zhrozenie, nadšenie, zaskočenie, výbuchy smiechu, bláznovstvo (predstierané i ozajstné), pocit nespravodlivosti aj nevyhnutnosti pomsty, divadlo v divadle, keď herci sú diváci a diváci nie sú herci, divadlo v hlave, keď donekonečna rozoberáte detaily a motívy a songy, divadlo v srdci, keď ste jednoducho radi, že ste tam boli.

          • Školské kolo Geografickej olympiády

          •  

            Dňa 16. februára 2024 sa uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády, ktoré sa konalo online formou.

            V kategórii „Z“ súťažili títo žiaci:

            1. Dávid Krokus (1.A)
            2. Daniel Ondovčík (1.A)
            3. Patrik Vasilčin (1.A)
            4. Samuel Leško (2.A)
          • Okresné kolo vo volejbale

          • Študenti 3. ročníka sa dňa 7.2. zúčastnili volejbalového Mix turnaja stredných škôl. V silnej konkurencii SSŠŠ Elba, Gymnázium sv. Monika a SOS Stavebná bojovali statočne. Žiaľ sme nestačili na kádre nabité volejbalistami a volejbalistkami. Študenti si aj napriek tomu užili zábavu a zlepšili svoje zručnosti vo volejbale. 

          • Exkurzia na TUKE

          • Dňa 8. 2. 2024 sa študenti tretieho ročníka zúčastnili prehliadky laboratórií Fakulty výrobných technológií Technickej univerzity v Košiciach, so sídlom v Prešove. Naši študenti mali možnosť vidieť laboratóriá pre výuku riadiacich systémov, kde sa vysokoškolskí študenti učia programovať PLC systémy. Študenti navštívili aj laboratórium aditívnych technológií výroby, kde sa oboznámili s technickými novinkami v oblasti 3D tlače.

            Najzaujímavejšia bola návšteva laboratória SmartTechLab pre Priemysel 4.0, kde naši študenti mohli ovládať kolaboratívneho robota gestami rúk, hrať sa s robotickým autíčkom a rozprávať sa s humanoidným robotom NAOm. Mohli tiež vidieť zmenšenú podobu priemyselnej linky s prvkami smart technológií a kamerovými systémami pre kontrolu výrobkov a pod. Vďaka návšteve týchto laboratórií naši študenti získali informácie o súčasných trendoch v oblasti výrobných technológií a priemyselných riadiacich systémov.

          • Lyžiarsky kurz 2024

          • V dňoch 29.1. až 2.2.2024 Spojená škola bl. biskupa Gojdiča organizovala lyžiarský výchovno-výcvikový kurz pre žiakov 1. ročníka gymnázia a 7. ročníka ZŠ. Lyžovalo sa vo výborných podmienkach lyžiarského strediska Ski Tále. Výborné podmienky sprevádzalo dobré počasie. Na chuť si prišli začiatočníci aj pokročilí lyžiari. Večerné aktivity boli venované rôznym aktivitám a oddychu. Takto si naši žiaci užili nielen zábavu, ale aj posilnili vzájomné vzťahy a priateľstvá.