• Biblia očami detí a mládeže

          • V mesiaci máj boli vyhodnotené výtvarné práce súťaže

            „Biblia očami detí a mládeže“,

            do ktorej sa zapojila aj naša žiačka Kristína Krajňáková (3. A).

            Vo svojej kategórii získala 3. miesto.

            Srdečne blahoželáme!

            29.5.2022

          • Oznam

          • Vážení rodičia a študenti.

            V súvislosti s konaním internej časti maturitnej skúšky a v zmysle § 150 ods. 5 zákona  245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeĺuje riaditeľ Spojenej školy bl. biskupa Gojdiča žiakom organizačnej zložke Gymnázium riaditeľské voľno  a to na deň  26.5.2022.

            23.5.2022

             

          • Kúzelná fyzika

          • O tom, že aj fyzika môže byť zábavná a očarujúca, sa presvedčili žiaci 6. – 9. ročníka základnej školy a prvých dvoch ročníkov gymnázia počas vzdelávacieho podujatia s názvom Kúzelná fyzika. Dňa 3.5.2022 navštívil našu školu Mgr. Michal Figura, popularizátor fyziky. Vo svojom vystúpení predviedol pásmo experimentov, ktoré nádherne prepojil s rôznymi situáciami z bežného života. Veríme, že aj toto podujatie prispelo k budovaniu pozitívneho vzťahu žiakov k predmetu fyzika, k objavovaniu a chápaniu prírodných zákonitostí sveta, v ktorom žijeme.

            8.5.2022

          • Naše gymnázium bude hostiť asistenta anglického jazyka z USA

          • Na začiatku tohto roka sa naše gymnázium zapojila do výzvy Fulbrightovej komisie s možnosťou získania asistenta výučby anglického jazyka z USA. 

            Po výberovom konaní komisia zložená zo zástupcov Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Komisie J. Williama Fulbrighta rozhodla, že v šk. roku 2022/2023 bude na našom gymnáziu pôsobiť asistent výučby anglického jazyka z USA. Z celkového počtu 142 vyhodnotených žiadostí výberová komisia vybrala 12 stredných škôl, ktoré budú hostiť počas školského roka asistenta výučby anglického jazyka.

            Výberová komisia hodnotila celkovú kvalitu prihlášky, prínos asistenta pre školu či možnosti zapojenia asistenta do mimoškolských aktivít.

            Máme veľkú radosť, že naše gymnázium uspelo v konkurencii slovenských škôl a v novom školskom roku tak budú mať naši žiaci jedinečnú príležitosť byť v intenzívnom kontakte s lektorom z anglicky hovoriacej krajiny, a to priamo vo vyučovacom procese ako i v početných mimoškolských aktivitách.

            Ďakujeme Komisii J. Williama Fulbrighta za toto ocenenie a veríme, že prítomnosť odborníka z USA na našej škole ešte viac motivuje našich žiakov v zdokonaľovaní sa v anglickom jazyku, ktorý je nevyhnutnou súčasťou v dnešnom globalizovanom svete.

            Fulbrightov program je jedným z najväčších a najprestížnejších medzinárodných vzdelávacích výmenných programov na svete. Pod vedením vlády Spojených štátov amerických v partnerstve z vyše 160 krajinami sveta ponúka programy pre zanietených študentov, vedcov, umelcov či učiteľov. 

            3.5.2022