• Naši gymnazisti putovali do Medjugoria

          • V dňoch 19. – 25.06.2022 absolvovali študenti Gymnázia bl. biskupa Gojdiča spolu s o. Bakom, duchovným správcom školy, Mgr. Sojkovou, Mgr. Rindošovou a Mgr. Mikuláškovou duchovno – poznávací zájazd v Medjugorí, malom mestečku Bosny a Hercegoviny, kde sa od roku 1981 zjavuje Panna Mária.

            Prvou zastávkou na ich ceste bolo známe pútnické miesto v Chorvátsku – Vepric, kde je v panenskej prírode umiestnená socha Lurdskej Bohorodičky. Počas celého dňa si všetci naplno užívali horúce slnečné lúče, morský vzduch a čisté Jadranské more na Makarskej riviére. Podvečer dorazili do Medjugorja, kde sa ubytovali a začali s bohatým duchovným programom, ktorý každý večer prebiehal v areáli Kostola sv. Jakuba apoštola.

            Druhý deň pobytu, modliac sa sv. ruženec, vystúpili na Vrch zjavenia – Podbrdo, a v popoludňajších hodinách navštívili zámoček manželov Patricka a Nancy, kde si vypočuli nádherné svedectvo o tom, ako jediné jedno krátke posolstvo Panny Márie obrátilo naruby život neveriaceho Patricka.

            Skoré ranné vstávanie tretí deň pobytu sa vyplatilo pri výstupe na vrch Križevac, počas ktorého sa spolu Jánom Babjakom, emeritným prešovským arcibiskupom, modlili modlitbu Krížovej cety. Silné dojmy v pútnikoch zanechali aj svedectvá mladých chlapcov z komunity Cenacolo, ktorú založila sestra Elvíra pre mladých ľudí, ktorí podľahli rôznym závislostiam.

            Terezka Gažiová, slúžiaca pútnikom v Medjugorí už 25 rokov, v štvrtý deň pobytu vyrozprávala mladým svoj príbeh a priblížila 5 kameňov v boji proti Goliášovi – Sv.ruženec, Eucharistiu, Sväté písmo, pôst a mesačnú sv. spoveď. Popoludní študenti spolu s pedagógmi navštívili mesto Mostar. Prešli sa jeho historickými uličkami, spoločne sa pomodlili v Katedrále Panny Márie a videli známy Starý most.

            Gymnazisti zakončili svoju púť spoločnou sv. liturgiu, ktorú na sviatok Božského srdca pri spiatočnej ceste na Veprici odslúžil o. Baka.

            Vďační Bohu a Panne Márii za pozvanie na toto zázračné miesto sa všetci zdraví a plní zážitkov vrátili domov, odhodlaní šíriť posolstvo pokoja.

            Fotoalbum

            Foto: Anna Samseliová

          • Život v logistike - diskusia s manažérom

          • Žiakov 3.A a 4.B navštívil branch manažér spoločnosti Dachser, ktorá je jedným zo svetových lídrov v oblasti logistiky a prepravy. Moderovaným rozhovorom spoločne diskutovali o jeho práci, skúsenostiach či biznise ako takom. Pre žiakov to bola veľmi praktická ukážka ako funguje svet obchodu, podnikania ale i plnenia snov po štúdiách.

          • Oznam

          • Oznamujeme rodičom aj študentom, že od 22.6.2022 (streda) – bude školská jedáleň fungovať v riadnom režime. Prosíme, skontrolujte, či ste na stravu prihlásení.

            Ďakujeme.

          • Oznam - jedáleň

          •  

            Oznamujeme rodičom aj študentom,

            že školská jedáleň ešte nebude (do odvolania)

            pripravovať stravu.

            17.6.2022

          • Oznam

          • Vážení rodičia a milí žiaci, oznamujeme Vám, že karanténne opatrenie v školskej jedálni je z rozhodnutia RÚVZ predĺžené do konca tohto týždňa. Pravdepodobné obnovenie prevádzky školskej jedálne je v pondelok 20.6.2022.

          • Oznam

          • Riaditeľ Spojenej školy bl. biskupa Gojdiča oznamuje, že školská jedáleň je od 09.06.2022 (štvrtok) do 15.06.2022 (streda - vrátane) na pokyn RÚVZ v preventívnej karanténe. Z tohto dôvodu žiaci nebudú mať v týchto dňoch zabezpečenú stravu (z obedov budú vyhlásení automaticky). Vyučovanie prebieha riadne podľa rozvrhu.

          • 2. kolo prijímacích skúšok

          • Gymnázium bl. biskupa Gojdiča vyhlasuje 2. kolo prijímacích skúšok pre školský rok 2022/2023. Prihlášky je potrebné podať do 14.06.2022. Viac informácií na telefónnom čísle: +421 917 350 140