• Oznam

          • Vážení rodičia a milí žiaci!

            V budúcom školskom roku 2023/2024 otvárame 1 triedu pre žiakov  deviateho ročníka ZŠ.

            Študijný odbor:   7902J  gymnázium

            Termín podania prihlášky: 20.3.2023

            Termín konania prijímacích skúšok: 4. a 9.5.2023

            ...nech sme pri vašom rozhodovaní prioritou...

          • 2 % z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            prosíme o podporu našej školy darovaním 2% z daní.

            Tieto finančné prostriedky budú použité

            na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a vybavenia školy.

            ĎAKUJEME.

            Rodičovské spoločenstvo pri Gymnáziu bl. Pavla Petra Gojdiča

            INFO - TLAČIVO (pdf)

          • Okresné kolo v basketbale žiakov

          • Dňa 15.2.2023 sa žiaci gymnázia zúčastnili okresného kola v basketbale žiakov SŠ. Stretli sa s SPŠ strojníckou, Strednou zdravotnou školou a SOŠ gastronómie a služieb. Prvý zápas s SZŠ skončil remízou 5:5, v predlĺžení sme bohužiaľ ťahali za kratší koniec a prehrali 7:5. V druhom zápase sme nastúpili proti favoritom SPŠ strojnícka. Strelecky boli lepší a vyhrali 25:6. Posledný zápas bol proti SOŠ vyrovnaný, no v závere sme sa strelecky nepresadili a prehrali sme 10:12. V zápasoch nás trápila streľba z blízka. Určite je to impulz pre žiakov pracovať na svojich zručnostiach.  

          • Regionálny turnaj FLL Prešov

          • Vo štvrtok 9.2.2023 sa na Strednej elektrotechnickej škole v Prešove konala súťaž First Lego League – jeden zo siedmich regionálnych turnajov na Slovensku. Zúčastnilo sa 10 tímov zo základných a stredných škôl. Súťažilo sa v 4 kategóriách. Prvýkrát sme sa zúčastnili súťaže ako spojená škola a spolupracovali žiaci z našej základnej školy a gymnázia. Náš tím v zložení: Daniel Stavač  a Šimon Kordiak z 9.A ZŠ a Rastislav Baka, Tadeáš Jenča a Juraj Ondovčík z 2.A GYM sa celkovo umiestnili na 6. mieste. Okrem bohatých skúseností s tímovou spoluprácou a prezentáciou svojej práce pred porotou sme získali aj diplom za najlepší projekt. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník!

          • Okresné kolo vo volejbale

          • Žiaci 2. a 3. ročníka  Gymnázia bl. biskupa Gojdiča za zúčastnili okresného kola Mix Volejbal. Na ihrisku sa takto stretli dievčatá a chlapci v jednej súťaži. Naši žiaci bojovali statočne ale výkonovo sme nestačili na konkurenciu. Z turnaja si odnášame skúsenosti a príjemné spomienky na predvedenú hru.

          • Lyžiarsky kurz

          • V dňoch 6.2.-10.2.2023 organizovala Spojená škola bl. biskupa Gojdiča v Prešove lyžiarsky výchovno- výcvikový kurz. Žiaci boli ubytovaní vo Family resorte v Lučivnej. Lyžiarsky výcvik prebiehal v lyžiarskom stredisku Snowpark Lučivná. Kurzu sa zúčastnili žiaci 7. ročníka základnej školy a študenti 1. ročníka gymnázia. Žiaci sa výborne dopĺňali. Mladšie ročníky mali množstvo energie a starší pridali skúsenosti. V popoludňajších hodinách trávili čas v telocvični a v bazéne. Večerné aktivity sa organizovali formou rôznorodých aktivít v telocvični a spoločenskej miestnosti. Veríme, že žiaci si domov odniesli množstvo pozitívnych zážitkov a pohybových skúseností, ktoré budú naďalej zúročovať v lyžiarskych strediskách.

          • Imatrikulácia prvákov

          • V stredu, 1.2.2023, sa v priestoroch školy uskutočnila imatrikulácia prvákov. Témou bola rozprávka, čomu nasvedčovala aj bohatá výzdoba a pôsobivé kostýmy zúčastnených. Študenti prvého ročníka boli vystavení nejednej náročnej úlohe. Okrem iného absolvovali školský kvíz, spevácku súťaž, premenu imidžu a veľa ďalších aktivít, ktoré preverili ich chrabrosť a silu. Po zložení slávnostného sľubu v prítomnosti pána riaditeľa o. Eštvana, triednej pani učiteľky Bramuškovej, ostatných pedagógov a študentov následovala radostná tanečná zábava. Ďakujeme 2.A. pod vedením p. uč. Leščinskej za kvalitnú akciu a našim novým študentom želáme, aby sa ich vedomostné obzory rožširovali v radostnom duchu!

          • Oznam - Rada školy

          •  

            Vážení rodičia a zamestnanci školy,

            dňa 15.2.2023 sa o 15:00 v miestnosti č. 302 (gymnázium)

            uskutoční zasadnutie rady školy. 

            13.2.2023

          • Stužková slávnosť 4.A

          • Dňa 04.02.2023 sa uskutočnila stužková slávnosť 4.A triedy pod taktovkou triednej učiteľky Mgr. Z. Hrehovej. Stužková sa začala slávnostnou liturgiou v Chráme Povýšenia sv. Kríža, ktorú celebroval o. R. Baka spolu s o. M. Stuľakom, pánom riaditeľom a o. P. Jakubom. Následne sa všetci prítomní presunuli do sály PKO v Prešove, kde večer pokračoval. Po slávnostných príhovoroch, stužkovaní maturantov, programe či čiernej kronike nasledovala zábava do neskorých hodín o ktorú sa postaral DJ Johny. O emotívne chvíle nebola núdza, ako vždy keď cítime blížiaci sa koniec jednej etapy života. Stužková slávnosť sa teda vydarila na jednotku!

          • Stužková 5.B

          • Obleky, kravaty … dňa 27.1.2023 oslávila trieda piatakov bilingválneho štúdia stužkovú slávnosť. Triedny učiteľ Mgr. V. Verba, PhD. privítal všetkých prítomných a slávnostne odovzdal zelené stužky nádeje svojim študentom. Zaznelo veľa ďakovných slov, hodnotenie doterajšieho snaženia, povzbudivé slová do budúcnosti ako aj priania, aby to najťažšie – maturitnú skúšku, čo ich čaká zvládli, čo najlepšie. Po oficiálnej časti sme si všetci tento deň užili a dúfame, že zelené stužky prinesú študentom nielen nádej, ale aj šťastie na maturitách.

          • UNICEF- Škola priateľská k deťom

          • Naša škola sa zúčastňuje programu ŠKOLA PRIATEĽSKÁ K DEŤOM, ktorý zastrešuje UNICEF-jedna z najvýznamnejších humanitárnych organizácií na svete. Prostredníctvom prednášky sa naši žiaci dozvedeli o poslaní UNICEF-u, o mýtoch a realite humanitárnej pomoci. Vďaka pánovi F. Mrožovi zo SLOVENSKEJ NADÁCIE PRE UNICEF lepšie pochopili dôležitosť myšlienky pomáhať deťom v núdzi.

          • Anglická Movie Night v škole

          • Začiatkom 2. polroka sa takmer 30 našich gymnazistov stretlo v škole v netradičnom večernom čase. Ich cieľom bolo pozrieť si spoločne film v anglickom jazyku a rozvíjať svoje priateľstvá. Žiaci sa taktiež zapojili do spoločnej modlitby v kaplnke školy a série aktivít zameraných na rozvoj komunikácie v anglickom jazyku.

            Ďakujeme za veľkú účasť a spoločne strávený čas.

            Fotoalbum