• Rada školy - oznam

          • Dňa 10.10.2022 sa o 16:00 v miestnosti č. 302 (gymnázium) uskutoční zasadnutie Rady školy pri Spojenej škole bl. biskupa Gojdiča v Prešove. 

          • Medzinárodný deň eura

          • Za Medzinárodný deň eura bol Európskou úniou vyhlásený 24. september. Jednotlivé štáty, po vstupe do zoskupenia, opustili vlastnú menu a prijali spoločnú menu Európskej únie. Cieľom tohto kroku má byť zjednodušenie obchodovania a ekonomických vzťahov medzi členskými štátmi. Pre žiakov druhého stupňa základnej školy si dňa 23.9. študenti gymnázia pripravili náučnú prezentáciu plnú zaujímavostí, po ktorej nasledovalo krátke overenie novozískaných vedomostí. Žiaci následne samostatne riešili úlohy v pracovnom liste týkajúce sa najmä oblasti finančnej gramotnosti, ale aj úlohy, v ktorých si precvičili počítanie hmotnosti či polomeru eurových mincí, premeny eura na slovenské koruny a tiež všeobecné matematické znalosti ukryté v osemsmerovkách, ktorých riešeniami boli údaje späté so spomínanou menou. Žiak, ktorý najrýchlejšie a zároveň správne vyplnil pracovný list, získal hlavnú cenu – sladkú odmenu. Ostatní žiaci boli za svoju aktivitu, ale predovšetkým za chuť počítať, odmenení eurami – samozrejme, čokoládovými.

          • Biela pastelka

          • Dňa 23. septembra 2022 sa žiaci gymnázia zapojili do verejnej zbierky Biela pastelka. Vyzbierané finančné prostriedky poputujú na pomoc pre nevidiacich a zrakovo postihnutých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Výnos je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva, rehabilitácie, financovanie aktivít, ktoré slabozrakým pomáhajú začleniť sa do bežného života. 

            26.9.2022

          • Vzdelávacia mobilita učiteľov programu Erasmus+

          • Počas letných prázdnin dvaja učitelia našej školy, Mgr. Jana Brezinová a Mgr. Peter Škrepták, vycestovali do Španielska a Veľkej Británie, aby posilnili a zefektívnili svoje pedagogické i jazykové zručnosti. Prostredníctvom tematických kurzov mali možnosť sebarealizácie, tvorivosti a zároveň spoznali kolegov- učiteľov z rôznych krajín sveta. Mgr. Jana Brezinová nadviazala spoluprácu so zahraničnou školou, vďaka ktorej budú môcť naši žiaci prostredníctvom rôznych platforiem komunikovať s inými žiakmi v španielskom jazyku. Cesta poznania, kvalita vyučovacieho procesu, získanie nových vedomostí, zručností a návykov sú našou prioritou a aj takto spoločne sa snažíme napĺňať víziu školy.

          • Púť na Prešovskú Kalváriu

          • V piatok, 9. septembra 2022 študenti 1. a 2. ročníka gymnázia a žiaci 9.A triedy putovali na Prešovskú Kalváriu, kde navštívili Kostol sv. Kríža a uctili si sv. Kríž. Na tejto púti, ktorú si žiaci vykonali z príležitosti Prešovských misií, mali možnosť získať plnomocné odpustky.

          • Projekt „Hrnčiarstvo v rukách detí a seniorov“

          • 7. septembra 2022 sa študenti 3. ročníka nášho gymnázia a žiaci 9.A triedy zapojili do projektu „Hrnčiarstvo v rukách detí a seniorov“, ktoré organizovalo zariadenie Domu sv. Kozmu a Damiána v Prešove, s ktorým naša škola aktívne spolupracuje. Cieľom projektu je zvýšenie kvality života seniorov - odbúranie sociálnej izolácie ako následku epidemiologických opatrení a rozvoj zručností formou pracovnej terapie. Žiaci mali možnosť zoznámiť sa s hrnčiarstvom - najstarším a najrozšírenejším remeslom, vyskúšať si prácu s hlinou a na hrnčiarskom kruhu vyrobiť svoje prvé výrobky.

            Fotoalbum

            9.9.2022